Germania: 6% dintre locuitorii unui oraș ce a fost focar de COVID-19 au anticorpi; 40% dintre pozitivi nu mai

  • 25 August 2020 15:59
Germania: 6% dintre locuitorii unui oraș ce a fost focar de COVID-19 au anticorpi; 40% dintre pozitivi nu mai

Circa 6% dintre rezidenții unui oraș german care a fost un focar timpuriu de coronavirus au anticorpi pentru COVID-19, în timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testați pozitiv acum nu mai au deloc anticorpi, a anunțat marți Institutul german pentru boli infecțioase Robert Koch, potrivit Reuters.

În orașul Bad Feilnbach, din sudul Germaniei, unul dintre primele focare de COVID-19 la începutul epidemiei, au fost testate 2.153 de persoane între 23 iunie și 4 iulie și s-au descoperit astfel de 2,6 ori mai multe infectări decât se știa anterior. În acest oraș a fost nevoie de evacuarea unui cămin de bătrâni în urma declanșării focarului.

Unele persoane infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice ori au avut numai simptome ușoare, așadar testele de anticorpi pot contribui la stabilirea adevăratei prevalențe a bolii.

Studiul efectuat a relevat cea mai ridicată prevalență a virusului în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, circa 8%, a declarat la o conferință de presă Claudia Santos-Hoevener, șefă de proiect în cadrul RKI. Din rândul celor care au anticorpi, 14,5% nu au avut niciun simptom, în timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus acum nu mai au deloc anticorpi.

Prevalența bolii în orașul Bad Feilnbach este mai redusă față de cea observată în urma unui studiu similar efectuat mai devreme în orașul Kupferzell, unde 7,7% dintre rezidenți aveau anticorpi, o posibilă explicație avansată de Claudia Santos-Hoevener pentru această diferență fiind faptul că nivelul anticorpilor scade odată cu trecerea timpului.

Cercetarea face parte dintr-un studiu mai amplu pe care RKI îl efectuează în orașe germane și institutul afirmă că dorește să vadă și alte rezultate înainte de a trage concluzii mai ample.

Spre deosebire de alte state europene, Germania a reușit să mențină la un nivel relativ scăzut numărul cazurilor de COVID-19 și al deceselor atribuite acestei boli, dar de la începutul lunii iulie înregistrează o creștere susținută a noilor contagieri, creștere care s-a accelerat în ultimele săptămâni. Numărul noilor cazuri confirmate marți este de 1.278.

''Actualele evoluții trebuie luate în serios'', a avertizat la conferința de presă epidemiologul din cadrul RKI Osamah Hamouda, adăugând că regiunea din apropierea orașului Bad Feilnbach cunoaște o creștere a numărului contagierilor provocate de revenirea unor localnici din călătorii în străinătate. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău