Germania: Circa 25.000 de persoane și-au părăsit locuințele

  • 30 Noiembrie 2014 22:02
Germania: Circa 25.000 de persoane și-au părăsit locuințele

Circa 16.500 de locuitori ai orașului german Dortmund au fost nevoiți să-și părăsească duminică locuințele pentru a evita orice pericol în timpul operațiunii de dezamorsare a unei bombe de 1,8 tone rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial

alte 8.500 de persoane fiind evacuate din localitatea Mainz, tot ca măsură de precauție întru-un caz asemănător, transmite Agerpres.

Potrivit primăriei din Dortmund, operațiunea de dezamorsare a început abia după ce toată lumea de pe o rază de 1,5 kilometri a fost evacuată și traficul în zonă a fost întrerupt, fiind restricționat de asemenea traficul aerian deasupra unei părți a orașului.

Bomba, găsită miercuri în timpul unor lucrări, este un cilindru cu o lungime de trei metri și un diametru de 80 de centimetri și conține 1,5 tone de material exploziv. În același loc au mai fost descoperite alte trei dispozitive explozive cântărind fiecare circa 15 kilograme, ce au fost dezactivate înainte de a începe procedura de dezamorsare a respectivei bombe.

Pe teritoriul Germaniei se găsesc foarte frecvent bombe neexplodate rămase de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, dar cea de la Dortmund este de o putere deosebită, fapt care a impus aceste măsuri excepționale.

În aceeași zi, circa 8.500 de locuitori ai orașului Mainz au fost nevoiți de asemenea să-și părăsească locuințele înaintea dezamorsării unei bombe de circa 500 de kilograme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău