German Marshall Fund | Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puțin 27 de state, inclusiv Republica Moldova

  • 08 Septembrie 2017 10:51
German Marshall Fund | Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puțin 27 de state, inclusiv Republica Moldova

Entități din Rusia ar fi intervenit în scrutine desfășurate în cel puțin 27 de state, inclusiv Republica Moldova, utilizând metode variate, precum atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare, se arată într-un raport al Alianței pentru Securitatea Democrației din cadrul German Marshall Fund.

Potrivit raportului, citat de USA Today și organizația media Independent Journal Review, începând cu 2004, Rusia a intervenit în alegerile desfășurate în Statele Unite, majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, inclusiv Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria, Marea Britanie, dar și în Republica Moldova, Turcia sau Canada.

Laura Rosenberger, directorul organizației care a întocmit raportul, afirmă că scopul entităților ruse, care au legături directe cu Administrația de la Moscova, este acela de a "submina instituțiile democratice din diverse locuri".

Harta întocmită de USA Today pe baza informațiilor de la Alianța pentru Securitatea Democrației nu menționează și România printre țintele acțiunilor entităților ruse.

Acest tip de activități documentate de Alianța pentru Securitatea Democrației datează dinainte de 2004, afirmă Dov Levin, un cercetător de la Universitatea Carnegie Mellon, care a strâns informații despre 36 presupuse tentative ale autorităților sovietice sau ruse de a influența alegeri din întreaga lume și 81 de tentative ale autorităților americane în perioada 1946-2000. 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:2,57 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău