Georgia lansează exerciții militare comune cu NATO

  • 01 August 2018 18:37
Georgia lansează exerciții militare comune cu NATO

Georgia a lansat miercuri importante exerciții militare comune cu NATPO, cu câteva zile înainte de împlinirea a 10 ani de la "războiul de cinci zile" cu Rusia pentru controlul asupra republicii separatiste Osetia de Sud, relatează AFP.

Peste 3000 de soldați din Georgia și din țări ale NATO, mai ales din SUA, Franța, Germania, Marea Britanie și Turcia, vor lua parte la exercițiile prevăzute să dureze până la 15 august.

Ministrul georgian al apărării, Levan Izoria, a salutat miercuri exercițiile, intitulate "Noble Partner 2018", drept "încă o dovadă a susținerii crescânde de care se bucură Georgia din partea partenerilor săi strategici, statele membre ale NATO".

SUA au trimis pentru aceste manevre vehicule blindate Stryker și Bradley, tancuri M1A2, elicoptere de atac Boeing AH-64 Apache și Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Georgia aspiră să devină membră a Alianței Nord-Atlantice, ai cărei lideri i-au promis în 2008 că va putea adera, la un moment dat, la organizație.

Micul stat fost sovietic din Caucaz a fost angajat într-un scurt război împotriva Rusiei, în vara lui 2008, soldat cu recunoașterea de către Moscova a independenței celor două republici separatiste proruse Osetia de sud și Abhazia.

Preocupată de prezența forțelor NATO în apropierea frontierelor sale, Rusia se opune ferm intrării Georgiei în NATO.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău