George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret, neplătiți din cauza crizei guvernamentale din SUA (FOTO)

  • 19 Ianuarie 2019 22:52
George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret, neplătiți din cauza crizei guvernamentale din SUA (FOTO)

Fostul președinte George W. Bush le-a livrat personal pizza angajaților din echipa sa de securitate, neplătiți de la închiderea guvernului.

Bush apare într-o postare pe rețelele sociale cum le aduce mâncarea agenților Serviciului Secret, scrie MEDIAFAX.

"Este timpul ca liderii de ambele părți să pună politica deoparte, să vină împreună și să pună capăt acestei închideri (suspendarea activității Guvernului)", a scris Bush pe Instagram.

Blocajul a intrat în a cincea săptămână și este cel mai lung din istoria Statelor Unite.

De ce s-a închis guvernul SUA?

Aproximativ 800.000 de angajați federali americani sunt acasă sau lucrează fără plată în timpul blocajului politic în legătură cu finanțarea zidului de la frontiera cu Mexicul propus de președintele Trump.

Dintre aceștia aproximativ 6.000 de angajați sunt ai Serviciului Secret, aproximativ 85% dintre aceștia fiind în continuare angajați în procesul de închidere.

Livrarea de pizza a lui Bush vine după ce președintele Camerei, Nancy Pelosi, i-a cerut președintelui Trump să amâne discursul anual al Statelor Unite din motive de securitate.

Serviciul Secret este „paralizat” de lipsa de finanțare, a scris Pelosi într-o scrisoare, susținând că ar trebui să transmită discursul în scris, având în vedere implicațiile imense de securitate ale evenimentului.

Pe de altă parte, președintele Trump a oprit călătoria planificată a Președintelui Camerei la Bruxelles și Afganistan, refuzându-i solicitarea de a folosi avioane militare.

"Ar fi mai bine dacă ați fi la Washington negociind cu mine", a scris el.

Gestul fostului președinte Bush vine după ce controlorii de trafic aerian canadieni le-au trimis omologilor lor sute de pizza pentru a-i ajuta în timpul blocării Guvernului.

Președintele Trump a avut, în același timp, o sărbătoare cu peste 300 de burgeri la Casa Albă, din cauza lipsei de personal de catering.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău