George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret, neplătiți din cauza crizei guvernamentale din SUA (FOTO)

  • 19 Ianuarie 22:52
George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret, neplătiți din cauza crizei guvernamentale din SUA (FOTO)

Fostul preşedinte George W. Bush le-a livrat personal pizza angajaţilor din echipa sa de securitate, neplătiţi de la închiderea guvernului.

Bush apare într-o postare pe reţelele sociale cum le aduce mâncarea agenţilor Serviciului Secret, scrie MEDIAFAX.

"Este timpul ca liderii de ambele părţi să pună politica deoparte, să vină împreună şi să pună capăt acestei închideri (suspendarea activităţii Guvernului)", a scris Bush pe Instagram.

Blocajul a intrat în a cincea săptămână şi este cel mai lung din istoria Statelor Unite.

De ce s-a închis guvernul SUA?

Aproximativ 800.000 de angajaţi federali americani sunt acasă sau lucrează fără plată în timpul blocajului politic în legătură cu finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul propus de preşedintele Trump.

Dintre aceştia aproximativ 6.000 de angajaţi sunt ai Serviciului Secret, aproximativ 85% dintre aceştia fiind în continuare angajaţi în procesul de închidere.

Livrarea de pizza a lui Bush vine după ce preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, i-a cerut preşedintelui Trump să amâne discursul anual al Statelor Unite din motive de securitate.

Serviciul Secret este „paralizat” de lipsa de finanţare, a scris Pelosi într-o scrisoare, susţinând că ar trebui să transmită discursul în scris, având în vedere implicaţiile imense de securitate ale evenimentului.

Pe de altă parte, preşedintele Trump a oprit călătoria planificată a Preşedintelui Camerei la Bruxelles şi Afganistan, refuzându-i solicitarea de a folosi avioane militare.

"Ar fi mai bine dacă aţi fi la Washington negociind cu mine", a scris el.

Gestul fostului preşedinte Bush vine după ce controlorii de trafic aerian canadieni le-au trimis omologilor lor sute de pizza pentru a-i ajuta în timpul blocării Guvernului.

Preşedintele Trump a avut, în acelaşi timp, o sărbătoare cu peste 300 de burgeri la Casa Albă, din cauza lipsei de personal de catering.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
8,6 °C
cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,1 m/s
Mon
9 °C
Tue
9 °C
Wed
11 °C
Thu
12 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 22 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1353 -0.0192
USD 17.8916 -0.0171
RON 4.2284 -0.0041
UAH 0.6665 -0.0006
RUB 0.2797 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău