George Soros: Nu mă voi da la o parte în ceea ce privește Brexitul

  • 11 Februarie 2018 17:35
George Soros: Nu mă voi da la o parte în ceea ce privește Brexitul

Omul de afaceri George Soros a declarat că "nu se va opri" din a susține o campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, pentru că Brexitul reprezintă "o greșeală tragică", scrie publicația Politico, citată de News.ro.

Campania Best for Britain a fost criticată în ziarele The Telegraph și Daily Mail pentru că a fost finanțată cu 400.000 de lire sterline de la fundația Open Society a lui Soros. Omul de afaceri a răspuns la aceste acuzații printr-un articol de opinie în Mail on Sunday, ediția de duminică a Daily Mail, în care face referire la trecutul său de imigrant și la felul în care organizația sa promovează democrația.

"Sunt mândru să susțin Best for Britain, o organizație care dorește ca Marea Britanie să rămână în UE. Consider că Brexitul este o greșeală tragică", a scris Soros.

"Înainte de Brexit, Marea Britanie avea o situație ideală: era membră a Uniunii Europene fără să adopte moneda euro", a adăugat el.

Soros consideră că decizia de a organiza un referendum pe tema apartenenței la UE a fost o greșeală: "Încurajați de niște agitatori fără scrupule, oamenii s-au folosit de acest referendum pentru a-și arata nemulțumirile față de situația actuală fără să se gândească la consecințe. Doar pentru că erau nemulțumiți de condițiile din prezent, nu înseamnă că ele nu pot deveni mai rele. Exact asta s-a întâmplat în Marea Britanie", a scris el.

De asemenea, omul de afaceri a adăugat și că din cauza Brexitului, influența Regatului Unit la nivel global se va diminua. Totuși, Soros este încrezător că se poate reveni asupra deciziei: "Tendința este să se meargă în direcția bună. Întrebarea este cum poate fi accelerat acest elan pentru a se ajunge în punctul culminant în următoarele șase-nouă luni", se arată în textul lui Soros.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău