George Clooney lansează un program care oferă elevilor defavorizați posibilitatea de a urma cariere în industria cinematografică

  • 22 Iunie 2021 13:50
George Clooney lansează un program care oferă elevilor defavorizați posibilitatea de a urma cariere în industria cinematografică

George Clooney și alte vedete de la Hollywood au anunțat luni lansarea unui program educativ conceput să pregătească elevii de liceu din Los Angeles provenind din medii defavorizate sau din rândul minorităților pentru a urma cariere în industria cinematografică, informează AFP marți, citat de AGERPRES.

Programul, care va fi sponsorizat de Clooney, Eva Longoria ("Desperate Housewives") și Don Cheadle (supereroul War Machine din saga Marvel), va debuta în septembrie 2022 și va viza inițial adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani dintr-un liceu din centrul Los Angeles-ului, urmând să fie extins și la alte licee publice din oraș.

"Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea țării noastre, iar asta implică să începem devreme", a declarat Clooney într-un comunicat care anunță crearea unei instituții care va gestiona acest proiect, școala de producție de film și de televiziune Roybal.

Elevii vor fi învățați "tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale și sunet și se vor familiariza cu toate oportunitățile de carieră pe care această industrie le oferă", a explicat actorul.

Această inițiativă urmează la scurt timp după anunțarea unui proiect similar din partea producătorilor de muzică Dr Dre și Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte instituții din metropola californiană.

Districtul școlar din Los Angeles, al doilea ca mărime din țară, numără circa 650.000 de elevi, majoritatea provenind din familii cu venituri modeste, adesea de origine afro-americană sau hispanică.

Lipsa diversității de la Hollywood, atât în fața cât și în spatele camerei, a fost criticată în ultimii ani, în special prin campania #OscarsSoWhite lansată în 2015 pentru a denunța predominanța artiștilor albi în nominalizările la Oscaruri.

Programul promovat de George Clooney va oferi, de asemenea, "stagii care vor duce la cariere profitabile", a adăugat actorul, care va face parte din consiliul de administrație ca și celelalte vedete care participă la acest proiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău