George Balan: Este inacceptabilă reținerea a 6 militari din forțele de pace

  • 06 Februarie 2014 14:18
George Balan: Este inacceptabilă reținerea a 6 militari din forțele de pace

După ce a fost eliberat miercuri, 5 februarie, de miliția transnistreană, directorul Liceului ”Lucian Blaga” a fost citat joi dimineață să se prezinte la așa-zisul serviciu vamal transnistrean.

Acțiunile unilaterale agresive, nejustificate ale miliției transnistrene împotriva unor persoane civile sunt inacceptabile, a declarat pentru Radio Chișinău, George Balan, șeful Biroului pentru Reintegrare. El a enumerat câteva aspecte legate de cele întâmplate în regiunea transnistreană, care din punctul său de vedere ridică semne de îngrijorare.

Totodată, George Balan a calificat drept inacceptabilă și reținerea a 6 militari din forțele de pace, în drept să se afle în regiune, de către structuri paramilitare neconstituționale. 

Totodată profesorii școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului acuză administrația transnistreană că folosește copiii pentru menținerea tensiunilor în regiune. 

Atmosfera este una tensionantă și în rândul profesorilor care activează în cadrul Liceului ”Ștefan cel Mare” din Grigoriopol, chiar dacă se face tot posibilul ca acest lucru să nu se răsfrângă asupra elevilor, ne-a declarat directoarea instituției Eleonora Cercavschi.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 5 februarie, directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, contabila și șoferul acestei instituții, au fost reținuți, timp de mai multe ore de forțele transnistrene care i-au acuzat de contrabandă. Cei trei, alături de șase pacificatori, reținuți și ei de miliția transnistreană au fost eliberați în jurul orei 20. Telefoanele, mașina dar și banii pentru salariile profesorilor pe care cei trei îi aveau asupra lor, au fost confiscate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău