Giorgia Meloni a lansat un mesaj de susținere a parcursului european al R.Moldova, în deschiderea summitului Comunității Politice Europene

  • 01 Iunie 2023 13:42
Giorgia Meloni  a lansat un mesaj de susținere a parcursului european al R.Moldova, în deschiderea summitului Comunității Politice Europene

Premierul italian, Giorga Meloni, a lansat un mesaj de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, în deschiderea summitului Comunității Politice Europene care se desfășoară astăzi, 1 iunie a.c., în localitatea Bulboaca, scrie Radio Chișinău.

În apropiere se apară securitatea întregului continent. Împreună, în aceste vremuri, ne confruntăm cu diverse crize: pandemia, războiul, iar multiplele crize care ne arată și oportunități de a ne reuni, de a discuta probleme, și a merge în profunzime să vedem ce nu merge bine ca să putem să reparăm situația. De ce suntem aici? Ne reamintim că Europa nu est un club. Este mai presus de orice civilizație care s-a întemeiat pe ideea că oamenii sunt liberi și egali, valori de care depind, precum solidaritatea și statul de drept. Suntem aici pentru a reaminti ca nu vom permite ca aceste principii sa fie contestate sau distruse de cei care cred ca ne pot reîntoarce în anii cei mai dificili ai secolului trecut”, a spus Giorgia Meloni.

Ea a condamnat războiul de agresiune dus de Federația Rusă în Ucraina, cerând unitate și înțelegere pentru a putea ajuta Ucraina în aceste vremuri grele:

„De aceea vom fi alături de Ucraina, și vom fi alături de ea cât este nevoie. Susținem și calea europeană a Ucrainei, Moldovei și Georgiei, dar și a Balcanilor de Vest, pentru revenirea la locul nostru, împreună. Nu este o Europă seria A și Seria B, este una singură. Papa Paul al II- a spus că trebuie să respiri cu două plămâni, Est și Vest. si dacă pierdem sau catigam impreuna trebuie să răspundem în fața acestor crize: criza energetică, resurse și capacitatea de a ne controla viitorul, criza conectivității, de a fi mai puternici împreună, și crizele pe care ni le aduce geopolitica. Și aici nu trebui sa uităm relația cu partenerii noștri globali, mă gândesc la Africa, să nu cădem victime clișeelor „Occidentul și restul”...  Împreună să facem o Europă mai puternică”, a declarat președinta Consiliului de miniștri italian.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău