Geniștii militari au distrus 18 obiecte explozive în luna februarie

  • 05 Martie 08:59
Geniștii militari au distrus 18 obiecte explozive în luna februarie

Geniștii Armatei Naționale au neutralizat, în luna februarie curent, 18 obiecte explozive pe întreg teritoriul țării, informează Moldpres.

Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului geniu, maior Ivan Cornegruța, în perioada respectivă geniștii militari au executat opt misiuni de deminare. În urma acestora, au fost depistate și distruse proiectile de artilerie de calibru diferit, bombe de la aruncător și grenade de mână. Toate munițiile datau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa a menționat că obiectele periculoase au fost descoperite în Chișinău, Dubăsari, Ialoveni, Ștefan Vodă, Leova, Anenii Noi și Hâncești.

Cea mai mare cantitate de muniții a fost găsită în orașul Ștefan Vodă, acolo unde a intervenit echipa Batalionului de Geniu ,,Codru’’, condusă de către maiorul Ion Golovei. În  urma lucrărilor de construcție a unei stații de alimentare PECO au fost identificate și nimicite nouă proiectile de artilerie, o bombă de la aruncător, precum și o grenadă de mână F-1.

De la începutul anului, geniștii Armatei Naționale au executat 10 misiuni de deminare și nimicit 20 de obiecte explozive.

Serviciul geniu al Armatei Naționale atenționează că în sezonul lucrărilor agricole posibilitatea de a descoperi obiecte explozive neidentificate în sol crește. Totodată, Serviciul geniu face apel către populație ca, în cazul descoperirii unor elemente de muniții să informeze imediat autoritățile locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău