Geniștii Armatei Naționale au neutralizat 72 de obiecte explozive, în luna septembrie

  • 06 Octombrie 2023 15:21
Geniștii Armatei Naționale au neutralizat 72 de obiecte explozive, în luna septembrie

Geniștii Armatei Naționale au neutralizat, în luna septembrie curent, 72 de obiecte explozive pe întreg teritoriul R. Moldova.

Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului geniu, maior Ivan Cornegruța, în perioada respectivă, geniștii militari au executat 12 misiuni de deminare. În urma acestora, au fost depistate și distruse proiectile de artilerie, grenade de mână și lovituri cumulative - în total, 72 de obiecte explozive, precum și 943 de cartușe de calibru diferit.

Sursa a menționat că obiectele periculoase au fost descoperite în Chișinău, Căușeni, Ialoveni, Basarabeasca, Sîngerei, Edineț, Fălești, Anenii Noi, Ungheni și Dubăsari.

Cea mai mare cantitate de muniții a fost găsită în apropierea satului Plop-Știubei, raionul Căușeni, acolo unde a intervenit echipa Batalionului de Geniu ,,Codru’’, condusă de către căpitanul Ion Golovei. La fața locului au fost identificate și nimicite 11 lovituri cumulative germane, 37 grenade de mână și 943 de cartușe. Obiectele explozive, care datau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost distruse în condiții de maximă securitate.

De la începutul anului până în prezent, au fost executate 130 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 947 de obiecte explozive de diferite tipuri și 11 258 de cartușe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău