Generalul Sîrskîi: Ucraina are un plan de recucerire a Crimeei și este unul realist

  • 24 Iulie 15:07
Generalul Sîrskîi: Ucraina are un plan de recucerire a Crimeei și este unul realist

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, a declarat, într-un interviu pentru The Guardian, că Ucraina are un plan de preluare a controlului asupra peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu peste zece ani, transmite cotidianul ucrainean Pravda.

Acest plan este “realist. Desigur, este un mare secret militar”, a comentat generalul ucrainean, scrie G4Media.

„Vom face tot posibilul pentru a ajunge la frontierele recunoscute la nivel internațional din 1991 [când Ucraina a votat pentru independența față de URSS]. Trebuie să câștigăm … pentru a ne elibera cetățenii care se află în teritoriile ocupate, care suferă”, a subliniat el.

„Dar știu că vom învinge. Știu cum trebuie să o fac. Și sunt sigur că o vom face”, a subliniat Sîrskîi.

Generalul a notat că, atunci când vine vorba de echipamente militare, “există un raport de 1:2 sau 1:3 în favoarea” rușilor. Din 2022, numărul tancurilor rusești „s-a dublat” – de la 1.700 la 3.500. Sistemele de artilerie s-au triplat, iar vehiculele blindate de transport de trupe au crescut de la 4.500 la 8.900. „Inamicul are un avantaj semnificativ în forță și resurse”, a declarat Sîrskîi. „Prin urmare, pentru noi, problema aprovizionării, problema calității, este cu adevărat în prim-plan.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău