Generalul american Ben Hodges, despre cel mai negru scenariu: Rusia să obțină victoria în Ucraina și să ajungă la granițele noastre

  • 18 Noiembrie 2023 15:37
Generalul american Ben Hodges, despre cel mai negru scenariu: Rusia să obțină victoria în Ucraina și să ajungă la granițele noastre

„Ucraina încă are inițiativa. Țineți minte că acest război a început acum nouă ani. După nouă ani în care Rusia a avut toate avantajele, rușii nu controlează mai mult de 19% din teritoriul Ucrainei”, a declarat Ben Hodges, citat de Defenseromania.

Într-un moment în care situația pe front e dificilă atât pentru Ucraina cât și pentru Rusia, blocajul fiind unul masiv, generalul-locotenent american (r.) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staționate în Europa, a analizat pentru DefenseRomania scenariul sumbru al unei victorii ruse în Ucraina. 

Ben Hodges a acordat în exclusivitate un interviu DefenseRomania în care subliniază că obiectivul Rusiei în Ucraina rămâne ocuparea întregii zone de nord a Mării Negre, ruperea accesului Ucrainei de mare și implicit ajungerea la Odesa și la Gurile Dunării.

Un scenariu cât se poate de sumbru pentru România, care s-ar trezi cu Federația Rusă la granițele ei.

Menționăm că un astfel de scenariu ar amenința și Republica Moldova în cazul unei capitulări a Ucrainei.

Trebuie subliniat că România deține în Marea Neagră resurse energetice importante. Doar în perimetrul Neptun Deep capacitatea de gaze e estimată la minimum 100 de miliarde de metri cubi. Construcția infrastructurii pentru extragere va începe în 2024, iar în primul trimestru din 2027 va începe exploatarea gazului din acest perimetru.

În acest sens experții atrag atenția că acțiunile de hărțuire a României de către Rusia se vor intensifica, prezența forțelor ruse în imediata zonă economică exclusivă a României în Marea Neagră fiind cel puțin o provocare strategică.

Puteți citi mai mult aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău