General american | Odesa este în meniul Rusiei, ceea ce înseamnă că și R.Moldova este în calea ei. Este un motiv pentru care are mii de soldați în Transnistria

  • 02 Iunie 09:32
General american | Odesa este în meniul Rusiei, ceea ce înseamnă că și R.Moldova este în calea ei. Este un motiv pentru care are mii de soldați în Transnistria

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges a realizat, de curând, în cadrul Institutul de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) o strategie pentru flancul estic al NATO, intitulată: ONE FLANK, ONE THREAT, ONE PRESENCE, informează monitorulapararii.ro.

Conform generalului american, care a comandat forțele terestre americane din Europa, acțiunile Rusia sunt considerate drept cea mai mare amenințare la securitatea României, notează sursa citată.

Referitor la acțiunile viitoare ale Kremlinului, generalul american a spus că Rusia are dorința să controleze Nordul Mării Negre și anticipează că „Odesa este în meniu la un moment dat, ceea ce înseamnă că și Moldova este în calea ei.”

„Este un motiv pentru care Rusia are mii de soldați în Transnistria. Este o divizie în Transnistria condusă de ofițeri ruși și echipată de Kremlin. Potențialul este acolo,” a mai spus Hodges.

România ar trebui să-și creeze sisteme A2D2 Anti Access/Area Denial pentru interdicția forțelor rusești și protecția coastelor și a platformelor petroliere, a fost unul din sfaturile oficialului american. Pentru acest obiectiv, pe lângă aviație și rachete anti-navă, un mijloc la îndemână ar fi dronele maritime, care ar bloca inclusiv cele șapte submarine rusești din Marea Mediterană, a mai spus Hodges.

La finalul interviului, generalul Hodges a dat și câteva sfaturi celor care realizează Strategia Națională de Apărare: să facă România atractivă pentru investiții și să păstreze tinerii talentați în țară.

„Sute de mii de români părăsesc România și merg în alte țări. Păstrarea tinerilor talentați în România este o parte a apărării naționale.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
33
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 02 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2517 -0.0327
USD 17.1821 -0.0223
RON 3.9811 -0.0021
UAH 0.6426 -0.0021
RUB 0.2417 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău