General american, decorat de Ministerul Apărării al R.Moldova

  • 11 Aprilie 2019 16:25
General american, decorat de Ministerul Apărării al R.Moldova

Comandantul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, general maiorul Gregory Lusk a fost decorat cu medalia "Pentru cooperare" a Ministerului Apărării al R.Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, medalia a fost înmânată de secretarul general de stat, Radu Burduja, "pentru eforturile depuse de general în intensificarea relațiilor de colaborare dintre cele două instituții".

Radu Burduja a specificat că exercițiile bilaterale și instruirea moldo-americană în domeniul medicinii militare, psihologiei, logisticii au contribuit la dezvoltarea aptitudinilor personalului civil și militar al instituției de apărare din Republica Moldova.

Totodată, secretarul general de stat l-a informat pe oficialul militar american despre realizările conducerii Ministerului Apărării, în special punerea în aplicare a programului "Armata Profesionistă", a proiectelor de dotare cu echipament și tehnică, renovare a infrastructurii militare și de protecție socială a efectivului angajat prin contract, menționând că aceste acțiuni au avut ca obiectiv creșterea capacității de luptă a armatei.

La rândul său, generalul Lusk a apreciat prestația militarilor moldoveni în cadrul activităților bilaterale desfășurate atât în SUA, cât și în Republica Moldova, și și-a exprimat speranța că astfel de acțiuni vor avea continuitate.

De asemenea, el s-a întâlnit cu generalul de brigadă Igor Cutie, comandant al Armatei Naționale. Oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre Armata Națională și Garda Națională a Carolinei de Nord, cu accent pe participarea comună a militarilor din Republica Moldova și SUA la exerciții de instruire și alte activități desfășurate prin programul de parteneriat.

Parteneriatul dintre Republica Moldova și Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999, prin semnarea unui Memorandum bilateral de intenții, având drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, științific, schimburilor academice, apărării și protecției civile, coordonării eforturilor umanitare ale diverselor instituții guvernamentale și organizații non-guvernamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău