Gazprom i-a propus Ucrainei să reia de la zero negocierile privind tranzitul pe teritoriul Ucrainei pentru gazul rusesc

  • 18 Iunie 2019 13:30
Gazprom i-a propus Ucrainei să reia de la zero negocierile privind tranzitul pe teritoriul Ucrainei pentru gazul rusesc

Conducerea Gazprom i-a propus Ucrainei să reia negocierile de la zero pe tema tranzitului pe teritoriul Ucrainei pentru gazul rusesc.

Serghei Kuzneț, membru al Consiliului de administrație al Gazprom, a reamintit că, în cadrul unui acord internațional de soluționare a litigiilor in instanțele de la Stockholm, compania i-a propus Ucrainei revenirea la negocieri "de la zero".

"Dacă există dorința de a discuta acordul de soluționare în termeni echitabili, pe bază de egalitate, evident că vom fi bucuroși să-l discutăm. Deocamdată, nu există condițiile necesare pentru o astfel de examinare", a precizat Serghei Kuzneț, membru al Consiliului de administrație al Gazprom, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI și rador.

Vicepreședintele Consiliului de administrație al Gazprom Elena Burmistrova a menționat că societatea nu a anunțat volumul concret de gaze care urmează să fie transportat prin Ucraina, solicitat pentru 2020, și că aceasta va depinde și de cererea de gaze din Europa. Potrivit unor informații, Ucraina a avertizat țările UE în legătură cu necesitatea de a se pregăti pentru o criză a gazului, dat fiind că există incertitudinea cu privire la perspectivele încheierii unui nou acord de tranzit cu Rusia înainte de expirarea contractului actual.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău