Gazprom anunță că livrările de gaze continuă prin conductele paralele, după explozia celei principale. Anunțul a calmat bursele

  • 20 Decembrie 2022 18:52
Gazprom anunță că livrările de gaze continuă prin conductele paralele, după explozia celei principale. Anunțul a calmat bursele

Gazprom a anunțat că livrările de gaze spre clienți continuă prin conductele paralele, după o explozie la o secțiune a gazoductului Urengoi-Pomarî-Ujgorod, principala conductă către Europa, informează Agerpres.

"Transportul de gaze către consumatori este asigurat la capacitate maximă prin conductele paralele", a informat divizia locală a grupului Gazprom PJSC. Operatorul de sistem din Ucraina a confirmat și el că volumele de tranzit au rămas nemodificate.

"În data de 20 decembrie, la ora 16:00, tranzitul gazelor pe teritoriul Ucrainei se derula în mod normal, fără modificări în ceea ce privește presiunea gazelor la punctele de intrare sau la graniță", a informat operatorul într-un comunicat de presă.

Gazoductul Urengoi-Pomarî-Ujgorod, construit în anii 1980, intră în Ucraina prin stația de măsurare Sudja, în prezent principala rută prin care gazul din Rusia ajunge în Europa.

Imediat după anunțul exploziei, cotațiile gazelor la hub-ul TTF de la Amsterdam au crescut cu până la 6,6%, însă după comunicatul venit de la Gazprom cotațiile futures la gaze cu livrare în luna următoare erau în scădere cu 1,6% până la 106,78 euro pentru un Megawatt-oră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău