Gata cu libertatea de circulație: Marea Britanie va institui controale vamale imediat după ieșirea din Uniunea Europeană

  • 19 August 2019 19:40
Gata cu libertatea de circulație: Marea Britanie va institui controale vamale imediat după ieșirea din Uniunea Europeană

Marea Britanie va institui controale stricte la frontiere imediat după ieșirea din Uniunea Europeană, programată pe 31 octombrie, a anunțat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson.

Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, a elaborat planuri care prevăd instituirea controalelor vamale stricte imediat după producerea Brexit, afirmă surse citate de cotidianul The Independent.

"Libera circulație care există în prezent se va încheia pe 31 octombrie, când Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Spre exemplu, vom introduce imediat cele mai stricte reglementări în materie de infracționalitate pentru persoanele care intră în Marea Britanie", a confirmat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de cotidianul Le Figaro. 

Partidul Liberal-Democrat (opoziție) a catalogat decizia drept "brutală", apreciind că Priti Patel "este complet desprinsă de realitate".  

Organizația care îi reprezintă pe imigranții din țări UE aflați în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera "discriminare".

Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

La rândul său, Uniunea Europeană a refuzat renegocierea Acordului Brexit și a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.

sursa: mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău