GALERIE FOTO | Tatiana Zatîc: „Este foarte dureros atunci când în rândul celor decedați sau traumatizați în accidentele rutiere sunt copii, sunt mame, sunt părinți”

  • 15 Noiembrie 2019 15:22
GALERIE FOTO | Tatiana Zatîc: „Este foarte dureros atunci când în rândul celor decedați sau traumatizați în accidentele rutiere sunt copii, sunt mame, sunt părinți”

Peste 2100 de accidente rutiere s-au produs de la începutul anului în Rep. Moldova, iar jumătate dintre acestea au avut loc în municipiul Chișinău. Datele au fost prezentate de către reprezentanții Inspectoratul Național de Patrulare care împreună cu cei de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au organizat, astăzi, un Marș al Siguranței Rutiere pentru a comemora victimele accidentelor rutiere

Marșul Siguranței Rutiere a pornit din Piața Marii Adunări Naționale din Capitală spre satul Peresecina, raionul Orhei. În această localitate, potrivit agenților de patrulare, se înregistrează cele mai multe accidente rutiere, inclusiv cu participarea pietonilor.

Participanții la marș au lansat mesaje prin care îndeamnă participanții la trafic să prevină accidentele rutiere. Șefului Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, a declarat că accidentele care au avut loc pe parcursul anului s-au soldat cu 217 decedați și peste 2480 răniți. Potrivit lui, cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere au fost depășirea limitei de viteză și conducerea în stare de ebrietate.

„Prima prevenție a poliției în domeniul siguranței rutiere este prezența angajatului în spațiul public. Dar excesul de angajați nici sub o formă nu va duce la reducerea numărului de accidente. Ca să vorbim despre siguranța rutieră, aceasta este constituită din trei elemente. Primul element este infrastructura rutieră, al doilea element este parcul de vehicule, dacă vorbim de Republica Moldova și al treilea element este omul. Dacă toate aceste trei elemente sunt pregătite, într-un final lucrează asupra siguranței rutiere”, a spus Victor Manole. 

Șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Tatiana Zatîc, a îndemnat șoferii și pietonii să fie prudenți și să manifeste responsabilitate în trafic. 

„Este foarte dureros atunci când în rândul celor decedați sau traumatizați sunt copii, sunt mame, sunt părinți, sunt cei care, de fapt, trebuie să-i protejăm. De aceea este important ca fiecare din noi să conștientizeze această zi care este dedicată comemorării victimelor accidentelor rutiere, să ne pună pe gânduri. Responsabilitatea este pentru fiecare dintre noi”, a precizat Tatiana Zatîc. 

Marșul Siguranței Rutiere a fost organizat în cadrul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier, marcată anual în cea de-a 3-a duminică a lunii noiembrie. În acest an, evenimentul se desfășoară cu genericul „Viața nu poate fi schimbată asemeni unei piese auto”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău