GALERIE FOTO | Protestul și contraprotestul din centrul Capitalei în imagini

  • 23 Mai 2019 14:17
GALERIE FOTO | Protestul și contraprotestul din centrul Capitalei în imagini

Deputații Blocului ACUM au organizat astăzi o manifestație de protest, la sediul Guvernului, față de majorările de prețuri la mai multe produse, inclusiv la carburanți, care s-au produs în ultima perioadă. La manifestație au participat mai mulți susținători ai Blocului ACUM, care au scandat lozinci împotriva guvernării.

 

Instituțiile statului trebuie să urmărească modul în care se formează prețurile și să prevină abuzurile, iar agenții economici din domeniu trebuie să facă publice presiunile din partea autorităților, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu.

„Chiar dacă nu ar mai trebui să mai fie aici, pentru că nu i-au votat cetățenii să mai fie în această clădire, e responsabilitatea lor în continuare să promoveze politici corecte și transparente. Noi cerem de la toate instituțiile statului, de la Consiliul Concurenței, de la ANRE, să urmărească ca toate procesele de schimbare a prețurilor se fac conform legii și în mod transparent. De asemenea, le cerem agenților economici să fie sinceri. Dacă până acum Partidul Democrat le-a interzis să schimbe prețurile, asta trebuie să spună, nu să vină acum și să spună că nu avem dreptul să întrebăm de unde apar aceste majorări”, a declarat Maia Sandu. 

Acțiunea Blocului ACUM a fost perturbată de un grup de tineri care au scandat lozinci și au afișat pancarte, inclusiv cu mesaje obscene la adresa celor doi lideri ai formațiunii, Maia Sandu și Andrei Năstase. Cordoane de polițiști au separat cele două grupuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău