GALERIE FOTO | Medicii din România, la încheierea misiunii umanitare: Am luptat cot la cot cu colegii din R.Moldova, îi rugăm să aibă răbdare și să nu uite că suntem frați

  • 15 Mai 2020 19:38
GALERIE FOTO | Medicii din România, la încheierea misiunii umanitare: Am luptat cot la cot cu colegii din R.Moldova, îi rugăm să aibă răbdare și să nu uite că suntem frați

Medicii și asistenții din România, care au luptat în spitalele din Republica Moldova, și-au încheiat astăzi misiunea. Din spitalele de la Cahul, Bălți și Chișinău ei au venit în Piața Marii Adunări Naționale, la o ceremonie solemnă organizată de Guvern. Recunoștință a venit și din partea unioniștilor, care au scandat lozinci de unire și le-au mulțumit medicilor români.

„Mulțumim, mulțumim! Trăiască, trăiască și-nflorească: Moldova, Ardealul și Țara Românească”, se scanda în Piața Marii Adunări Naționale.

Cei peste 40 de medici de medici și asistenți medicali au venit într-o misiune de salvare de vieți contra cronometru. Timp de două săptămâni, au luptat cot la cot cu medicii din R. Moldova pentru sănătatea și viața pacienților de la Chișinău, Cahul și Bălți. La Bălți a fost în misiune și medicul urgentist, Nicolae Bădoi.

A fost un pic temător, pentru că am înțeles că era o mică problemă cu limba și ne gândeam că o să avem o mică problemă cu comunicarea cu pacienții. În schimb, colegii de acolo au fost de foarte mare ajutor și totul a mers foarte bine. Ca urgentist e foarte important să acorzi ajutorul unui pacient, noi suntem acolo în prima linie.”

Monica Sandu, medic anesteziolog, spune că a avut o foarte bună colaborare cu colegii ei din R. Moldova:

Totdeauna solidaritatea sau gestul de ajutor dă mai multă încredere. A fost o colaborare foarte bună și totul se punea în aplicare. După carantină voi reveni la munca mea obișnuită - de anestezist. Știu că este o perioadă dificilă, dar le-aș transmite tuturor să aibă răbdare și să nu uite că suntem frați.”

De data aceasta, Guvernul de la Chișinău a organizat o ceremonie solemnă în care le-a mulțumit medicilor români pentru misiunea lor umanitară și profesională pe care au desfășurat-o în Republica Moldova. Premierul Ion Chicu a apreciat această misiune drept un gest de frăție.

Misiunea dumneavoastră e cea mai mult decât o misiune de sprijin. Ați venit în Republica Moldova să combateți un pericol enorm pentru sănătate și viața cetățenilor Republicii Moldova, a fraților voștri care trăiesc pe malul stâng al râului Prut. Misiunea dumneavoastră este un semnal că R. Moldova are prieteni și noi moldovenii avem frați surori, care vor să ne ajute.”

Acum două săptămâni, peste 40 de medici și asistenți din România au venit să ajute R. Moldova în lupta cu pandemia. Iar săptămâna trecută, România a oferit ajutor de 3,5 milioane de euro pentru a combate pandemia în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău