GALERIE FOTO | Deschiderea centrului de informare Europe Cafe. Peter Michalko: Va deveni inima Uniunii Europene la Chișinău

  • 01 Octombrie 2020 16:08
GALERIE FOTO | Deschiderea centrului de informare Europe Cafe. Peter Michalko: Va deveni inima Uniunii Europene la Chișinău

Joi, 1 octombrie, la Chișinău a avut loc marea deschidere a centrului de informare al Uniunii Europene (UE) - Europe Cafe. Potrivit agenției INFOTAG, la ceremonie a participat ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko. În același timp, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Oleg Țulea, și diplomați din mai multe state ale UE au participat la ceremonie în regim online.

Peter Michalko a subliniat că în Europe Cafe "toate persoanele interesate vor putea afla mai multe despre trecutul, prezentul și viitorul Uniunii Europene, precum și despre valorile ce stau la baza creării comunității".

El și-a exprimat speranța că Europa Cafe, după eliminarea restricțiilor din cauza pandemiei COVID-19, "va deveni o platformă pentru dezbateri și discuții, expoziții de artă, prezentări de filme și cărți, evenimente dedicate tradițiilor culturale și culinare ale UE".

"Îmi exprim speranța că Europe Cafe va deveni inima Uniunii Europene la Chișinău și va ajuta oamenii din diverse domenii de activitate și de toate vârstele să cunoască mai multe lucruri despre țările UE și valorile de care acestea se ghidează", a spus ambasadorul UE în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a menționat că "încă de la bun început, UE s-a poziționat ca un adevărat prieten al RM, demonstrând acest lucru în cele mai dificile situații".

Europe Cafe este situat în centrul Chișinăului, pe strada Alexei Șciusev - între străzile Nicolae Iorga și Maria Cebotari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău