GALERIE FOTO | Cum arată interiorul clădirii Președinției după renovare

  • 05 Aprilie 2019 16:00
GALERIE FOTO | Cum arată interiorul clădirii Președinției după renovare

Reprezentanții Președinției le-au arătat astăzi jurnaliștilor cum arată încăperile din interiorul clădirii instituției după renovare.

Această vizită a fost organizată în contextul marcării a 10 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. Menționăm că atunci au fost vandalizate de către protestatari clădirile Președinției și Parlamentului. 

Sediul renovat al Președinției a fost inaugurat în octombrie 2018, în prezența președintelui Turciei, Recep Erdogan. Costul lucrările de renovare a fost de circa 7 milioane de euro, iar liderul de la Ankara a oferit finanțare la cererea președintelui Igor Dodon. 

Șeful statului a afirmat că este vorba de o donație din partea Turciei, fără ca să fie necesar să ofere ceva în schimb. Totuși, vizita lui Erdogan a avut loc la o lună de la expulzarea a șapte profesori turci de pe teritoriul R.Moldova pe motiv că ar avea legături cu Fethullah Gülen, clericul acuzat de președintele turc de organizarea puciului eșuat. Mai multe voci de la Chișinău, inclusiv politicieni din partea opoziției proeuropene au declarat că expulzarea cetățenilor turci ar fi prețul plătit de Igor Dodon pentru reparația Președinției. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău