GALERIE FOTO | „Orășelul European” - în inima Chișinăului de Ziua Europei

  • 14 Mai 2022 15:05
GALERIE FOTO  | „Orășelul European” - în inima Chișinăului de Ziua Europei

Ziua Europei este marcată astăzi, 14 mai, la Chișinău în "Orășelul European" din Piața Marii Adunări Naționale, a au loc mai multe evenimente, sâmbătă, de la 13:00 și până seara târziu. Vă prezentăm în imagini cum este sărbătorită această zi în inima Capitalei:

Sărbătoarea a început la ora 13.00 de conferința de presă a ambasadorului UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și a șefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate la Chișinău.

În „Orășelul European, va avea loc un târg interactiv, concursuri tematice, seminare, evenimente pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale. Orășelul va găzdui și o expoziție a organizațiilor societății civile. Cei care vor dori să polemizeze sunt așteptați la dezbaterea pe tema "Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale", organizată de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virutes Civilis.

La ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special - „Bez Obmejen” (Ucraina), acompaniați de corul și orchestra Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", sub bagheta virtuosului Mihai Agafița!
Iar la ora 22:00, vizitatorii vor putea urmări finala concursului internațional „EUROVISION”, în transmisiune directă din Turin. Sărbătoarea se va încheia cu iluminarea Arcului de Triumf în culorile drapelului Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău