Zelenski simplifică procedura de acordare a cetățeniei ucrainene pentru rușii persecutați din motive politice

  • 13 August 2019 12:46
Zelenski simplifică procedura de acordare a cetățeniei ucrainene pentru rușii persecutați din motive politice

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret care simplifică procedura obținerii cetățeniei ucrainene de către cetățenii străini, inclusiv de către cei din Federația Rusă.

Potrivit agenției RBK, este vorba despre simplificarea dobândirii cetățeniei ucrainene "de către străinii și apatrizii care au luat sau iau parte la punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a securității naționale și de apărare a Ucrainei, precum și despre cetățenii Federației Ruse care au fost persecutați din cauza convingerilor lor politice".

În plus, decretul prevede că Guvernul de la Kiev trebuie să elaboreze și să prezinte Parlamentului un proiect de lege privind simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ucrainene de către rușii care au fost supuși persecuției politice, precum și de către străinii și apatrizii angajați pe bază de contract în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei și au participat în mod direct la Operațiunea Antiteroristă din Donbas.

Această decizie a lui Zelenski survine în contextul în care și președintele rus, Vladimir Putin, a simplificat recent procedura de acordare a cetățeniei Rusiei ucrainenilor din zonele separatiste.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău