Gala Turismului 2017 și-a desemnat câștigătorii

  • 09 Aprilie 2017 10:59
Gala Turismului 2017 și-a desemnat câștigătorii

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Turismului a desemnat cei mai buni reprezentanți ai turismului în Republica Moldova pe parcursul anului 2016, în cadrul ceremoniei festive organizate vineri, 7 aprilie la teatrul “Eugen Ionesco”. Pretendenții la titlul de Cel mai bun în turismul din Moldova au fost nominalizați în 20 de categorii.

Astfel, Cea mai recomandată destinație turiștilor străini este Orheiul Vechi, Carla’s Dreams a ocupat prima poziție la categoria Ambasador al turismului în Republica Moldova, iar Ziua Vinului a fost numit evenimentul care generează cel mai mare flux de turiști străini.

Titlul pentru Cea mai bună agenție de turism receptor din țară i-a revenit agenției Tatrabis, iar Cea mai bună agenție de turism emițător a devenit Voiaj International. Cele mai bune spații de cazare din Chișinău și din afara Chișinăului le oferă  hotelul Radison Blu și, respectiv, Casa de sub Stâncă din Butuceni.

Omul turismului receptor a fost desemnată Tatiana Lazăr, iar Omul turismului emițător a devenit Anatolie Poiată. Pe prima treaptă la categoria Cel mai bun meșter popular care promovează Republica Moldova a urcat olarul Vasile Goncear.

Tot cei mai buni dintre cei buni sunt și vinăriile și vinurile recomandate turiștilor. Aici primii s-au dovedit a fi vinăria Asconi, iar Cel mai recomandat vin turiștilor, Negru de Purcari. Cel mai bun brand care promovează turismul în țara noastră este Wine of Moldova. În același context, Cel mai apreciat restaurant cu un meniu din bucate tradiționale a fost desemnat restaurantul Vatra Neamului.

Pentru a merge să viziteze Castelul MIMI, Cel mai bun proiect de dezvoltare a turismului din Republica Moldova, un turist străin ar putea ușor apela la Cel mai bun ghid din țară, Nicolae Bulat.

Cei mai buni transportatori avia și auto de turiști au fost desemnați Turkish Airlines și pasager.md. Tot aici, orheianca.md a devenit Cea mai bună sursă media ce promovează turismul.

Câștigătorii au fost aleși prin vot online al internauților, dar și de un juriu specializat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău