Gala premiilor UNITEM 2017 a desemnat câștigătorii

  • 28 Martie 2017 11:31
Gala premiilor UNITEM 2017 a desemnat câștigătorii

Ajunsă la a XVI-a ediție, gala premiilor UNITEM a desemnat cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2017 în cadrul ceremoniei festive organizate luni, 27martie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Astfel, spectacolul „Casa Mare” de Ion Druță, regie Sandu Cozub, Teatrul Național „Mihai Eminescu” a obținut premiul galei pentru cel mai bun spectacol dramatic, iar Premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală a fost acordat lui Sandu Cozub pentru același spectacol, transmite IPN.

Premiul pentru cel mai bun rol feminine a fost acordat Svetlanei Tuz pentru rolul Maude, spectacolul „Harold și Maude” de Colin Higgins, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”, iar premiul pentru cel mai bun rol masculin a fost atribuit actorului Arteom Mazur, pentru rolul Vartolomei Sidorovich Kopeikin, spectacolul „Arta de a nu plăti chiria” de Peter Karatygin, Teatrul de Dramă și Comedie „N. Aronețkaia” din Tiraspol.

Premiul special al juriului a fost acordat spectacolului „Puștoaica de la etajul 13, sau dragă societate...” de Mircea M. Ionescu, regie Alexandru Grecu, de la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”, iar cel mai bun spectacol al Teatrului de păpuși a devenit „Legenda despre o inimă bună” după Iaroslav Vodrazheka, regie Svetlana Radu, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”.

Doina Severin a primit premiul Cel mai bun rol secundar feminin pentru rolul Sofica, spectacolul „Casa Mare” de Ion Druță, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, iar Viorel Cornescu, pentru rolul Vic Johnson, spectacolul „Banii, banii sau „borsetka” de Ray Cooney, Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”, a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii, a fost atribuit spectacolului „Copilul din stele” de Oscar Wilde, regie Boris Focșa, Teatrul Republican „Luceafărul”.

Adrian Suruceanu, spectacolul „Striptease masculin sau Goi Pușcă” după Anthony McCarten, Teatrul Republican „Luceafărul” a luat premiul pentru cea mai bună scenografie, iar Lilia Ixari a luat premiul pentru cele mai bune costume teatrale în spectacolul „Madame Bovary” după Gustave Flaubert, Teatrul Geneza Art.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău