Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XVI-a

  • 22 Martie 2016 09:26
Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XVI-a

Pe scena Teatrului Odeon a avut loc azi, 21 martie, de la ora 19:00, o adevărată sărbătoare.

Invitate speciale au fost personalitățile culturale care au performat în anul 2015 în diferite domenii.

La fiecare sfârșit de lună martie, Radio România Cultural le premiază, într-o gală a valorii și a rafinamentului: Gala Premiilor Radio România Cultural, ajunsă acum la ediția a XVI-a.

Premiul Lux Mundi i-a revine artistului vizual Dan Perjovschi.

Premiul ''In memoriam Iosif Sava'' acordat pianistei Raluca Știrbăț.

Premiul de Excelență decernat istoricului Neagu Djuvara.

Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea „Știință” a fost acordat către Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea “Proiecte culturale și festivaluri” a fost acordat către Radu Afrim pentru conducerea artistică a GaleiTânărului Actor HOP.

Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea “Proză” a fost acordat pentru Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas.

Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea “Arte plastice” a fost acordat pentru Liviu Stoicoviciu, pentru expoziția Orașe imaginate (curator: Călin Dan)de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Premiul Radio România Cultural 2016 la categoria “Teatru”a fost acordat pentru Echipa proiectului Antisocial, o coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea “Educație și învățământ” a fost acordat Asociației MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul Radio România Cultural 2016 la categoria „Poezie” a fost acordat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

 Premiul Radio România Cultural 2016 la secțiunea „Film” a fost acordat pentru Aferim! de Radu Jude.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău