Găgăuzia va instala posturi de poliție la intrarea în regiune

  • 26 Martie 2014 13:16
Găgăuzia va instala posturi de poliție la intrarea în regiune

Comitetul executiv de la Comrat a decis să instaleze posturi ale poliției locale la intrarea în regiunea autonomă găgăuză pe motiv că poliția moldovenească nu ar fi în stare să le asigure protecție locuitorilor regiunii.

Totodată, bașcanul Mihail Formuzal se află la Moscova unde, potrivit presei locale, ar urma să se întâlnească cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și cu premierul rus, Dmitri Medvedev.

La intrarea pe teritoriul regiunii autonome găgăuze, în trei raioane, ar urma să fie  instalate posturi ale poliției locale. Potrivit agenției Infotag, o astfel de decizie a fost luată în cadrul ședinței executivului de la Comrat și a fost motivată de numeroase plângeri ale cetățenilor privind perchezițiile unităților de transport de către inspectorii de Poliție din cadrul Ministerului de Interne, precum și de faptul că polițiștii le-ar cere șoferilor bani și ar refuza să vorbească în limba rusă.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată decizia Comratului.

Între timp, însă, bașkanul regiunii găgăuze, Mihail Formuzal, și președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Konstantinov, se află la Moscova în aceste zile. Presa locală scrie că ei ar urma să se întâlnească cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și cu premierul rus, Dmitri Medvedev,  pentru a discuta probleme de ordin economic și politic.

Ieri, Mihail Formuzal a avut o întrevedere cu administrația Serviciul Sanitar Rus și a declarat că Federația Rusă ar fi ridicat interdicția la importul vinurilor produse în regiunea găgăuză.

Presa de la Moscova scrie că Rusia ar putea acorda în curând protecție Găgăuziei. Potrivit ziarului Nezavisimaia Gazeta, ”în momentul în care Chișinăul va semna acordul de asociere la Uniunea Europeană se poate întâmpla ca Transnistria și Găgăuzia să facă deja parte dintr-o altă zonă, cea a Uniunii Vamale".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău