Găgăuzia cere anularea interzicerii panglicii Sf. Gheorghe

  • 09 Aprilie 2022 19:27
Găgăuzia cere anularea interzicerii panglicii Sf. Gheorghe

Adunarea Populară a Găgăuziei își exprimă îngrijorarea în legătură cu decizia Parlamentului de a interzice panglica „Sfântului Gheorghe” în Republica Moldova. Potrivit deputaților de la Comrat, „această panglică reprezintă un simbol al victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, iar localnicii poartă în piept cu mândrie această panglică în ziua de 9 mai”.

Deputații Adunării Populare menționează într-o declarație că Parlamentul, prin decizia sa, dezbină societatea și introduce o cenzură politică. „Această decizie a Parlamentului Republicii Moldova afectează direct interesele Găgăuziei și a poporului său. Adunarea Populară a Găgăuziei critică această decizie a legislativului și roagă deputații să renunțe la această idee întru păstrarea stabilității în societate”, se arată în declarație.

Printr-un proiect de modificare a Codului Contravențional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea se numără și panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca și panglica „Sfântului Gheorghe”, dar și literele „Z”, „V” etc.  Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău