Gabriela Vrânceanu Firea câștigă Primăria București

  • 06 Iunie 2016 08:34
Gabriela Vrânceanu Firea câștigă Primăria București

Candidatul PSD-UNPR, Gabriela Firea, a obținut 45,51% din voturile bucureștenilor, potrivit primelor rezultate parțiale comunicate de Biroul Electoral Central.

Pe locul al doilea se află candidatul USB, Nicușor Dan, cu 27,52%, în timp ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, a obținut 11 procente.

Cinci primării de sector au fost câștigate de alianța electorală PSD-UNPR, în timp ce la sectorul 1, candidatul USB, Clotilde Armand, se află pe prima poziție, la distanță foarte mică față de social-democratul Dan Tudorache.

La sectorul 2 Mihai Toader a obținut 40 de procente, iar la sectorul 3, Robert Negoiță - 64%. Pentru funcția de primar al sectorului 4, Daniel Băluță se află pe primul loc, cu aproximativ 37%, în timp ce la sectorul 5, Daniel Florea a obținut 36% din voturile exprimate.

Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central, Gabriel Mutu a obținut 38,76% din voturi pentru Primăria Sectorului 6. Astăzi la ora 10:00, Biroul Electoral Central va raporta rezultatele oficiale parțiale ale scrutinului din 5 iunie.

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat aseară, după prezentarea exit-poll-urilor care o situează pe prima poziție în cursa pentru funcția de primar general, că cei care au câștigat sunt bucureștenii, care au votat "un om și un program", nu "împotrivă":

Gabriela Firea: Împreună vom demonstra că PSD s-a reformat, că PSD este un partid care respectă cetățeanul român și care are o viziune în ceea ce privește viața fiecărui cetățean. Ne pasă de oameni și vom demonstra acest lucru.

Candidatul Uniniunii "Salvați Bucureștiul", Nicușor Dan, cotat de exit-poll-uri pe locul doi la Primăria Capitalei, a declarat că, în calitate de consilieri locali și generali, membrii USB vor lupta pentru bucureșteni:

Nicușor Dan:
Ne vom bate pentru transparență, pentru corectitudine în Primăria Municipiului București și în primăriile din București, pentru oprirea jafului din banii publici și pentru primării care să fie corecte cu cetățeanul.

Nicușor Dan a mai anunțat că Uniunea "Salvați Bucureștiul" devine Uniunea "Salvați România" și va participa la alegerile parlamentare.

Prezență la vot mai mică decât cea de la scrutinul din 2012

Prezența la urne pe țară la alegerile locale de ieri a fost mai mică față de cea de la scrutinul din 2012, respectiv de 48,43%. Biroul Electoral Central a comunicat, cu puțin timp în urmă, primele rezultate parțiale ale alegerilor locale, după cum ne-a relatat redactorul nostru, Cătălin Purcaru.

În 27 de județe s-a înregistrat o prezență la vot peste media calculată la nivel național. Procente de aproximativ 60% s-au înregistrat în județele Giurgiu, Teleorman și Olt. La polul opus s-au situat județele Timiș, Iași, Harghita, Covasna și Sibiu. Și în București s-a înregistrat o prezență la vot scăzută , doar 33%.

Potrivit primelor date provizorii ale Biroului Electoral Central, candidatul PSD- UNPR, Gabriela Firea a obținut 45,5% din voturi, în timp ce candidatul USB, Nicușor Dan a obținut 27,5%. Pe locul al treilea se află candidatul PNL, Cătălin Predoiu, cu 11%. Astăzi la ora 10, BEC va comunica oficial rezultatele parțiale ale alegerilor locale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău