G7 califică drept abominabil atacul rusesc asupra centrului comercial din Kremenciuk: "Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovați constituie o crimă de război"

  • 28 Iunie 2022 10:52
G7 califică drept abominabil atacul rusesc asupra centrului comercial din Kremenciuk:

Liderii G7 au calificat luni drept un "atac abominabil" și o "crimă de război" bombardamentul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk

"Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovați constituie o crimă de război", au spus liderii reuniți în cadrul summitului G7 găzduit într-un castel din Alpii bavarezi din sudul Germaniei într-o declarație care "condamnă solemn atacul odios" și asigură că Vladimir Putin va trebui să "dea socoteală".

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat o "oroare absolută" după atacul din Kremenciuk și a cerut poporului rus să "privească adevărul în față" într-o postare pe Twitter însoțită de o înregistrare video cu mallul cuprins de flăcări.

"Împărtășim durerea familiilor victimelor. Și furia pentru o asemenea infamie", a adăugat președintele francez, care participă la summitul G7, într-un mesaj difuzat în limbile rusă și ucraineană.

Lumea este "îngrozită" de acest atac,"cea mai recentă dintr-o serie de atrocități", a declarat la rîndul său secretarul de stat american Antony Blinken.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău