G20: Miniștrii sănătății au semnat Pactul de la Roma privind vaccinarea anti-Covid

  • 07 Septembrie 2021 14:18
G20: Miniștrii sănătății au semnat Pactul de la Roma privind vaccinarea anti-Covid

Miniștrii de sănătate ai țărilor membre grupului G20 au semnat în unanimitate „Pactul de la Roma”, luându-și angajamentul de a crește sprijinul acordat țărilor sărace și de a le trimite mai multe vaccinuri anti-Covid, relatează Euractiv, potrivit hotnews.ro.

Pactul de la Roma își propune ca sprijinul acordat țărilor sărace și în curs de dezvoltare să ajute la atingerea unui obiectiv de vaccinare a 40% din populația globală până în 2021, scrie sursa citată

„Este un rezultat grozav”, a declarat ministrul italian al sănătății Roberto Speranza, acesta amintind că reuniunea de anul trecut nu a reușit să adopte o declarație finală comună.

Țările membre ale grupului G20 s-au angajat să aloce resurse „semnificative” și să trimită vaccinuri anti-Covid în mod direct țărilor în pericol.

„Acest lucru se întâmplă deja dar trebuie să consolidăm sistemul”, a declarat Speranza.

Potrivit unor estimări ar fi nevoie de fonduri în valoare de 1,7 miliarde de dolari pentru a atinge aceste obiective.

„Peste câteva săptămâni va avea loc o întâlnire între miniștrii de sănătate și cei ai finanțelor. Va fi un moment decisiv pentru a identifica resursele specifice necesare finanțării tuturor instrumentelor create”, a mai spus Roberto Speranza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău