Furtunile de zăpadă au provocat haos în China

  • 11 Noiembrie 2021 08:46
Furtunile de zăpadă au provocat haos în China

Furtunile de zăpadă au provocat haos în nord-estul Chinei în ultimele zile, iar ninsorile record din anumite zone au afectat traficul rutier, au întrerupt cursele feroviare și au generat îngrijorări legate de furnizarea cu energie electrică într-o perioadă în care temperaturile au înregistrat scăderi dramatice, a anunțat miercuri presa de stat chineză, citată de Reuters.

Traficul rutier din provincia Liaoning a fost grav afectat, iar majoritatea stațiilor de taxare de pe autostrăzi au fost închise marți. Stațiile pentru pasageri au fost de asemenea închise, cu excepția celor din orașele Dalian și Dandong, scrie digi24.ro.

De la instalarea unui val de frig duminică, temperaturile din nord-estul Chinei au scăzut până marți cu până la 14 grade Celsius.

Meteorologii din provinciile Liaoning și Jilin au emis un cod roșu de viscol, cel mai sever nivel din sistemul în patru trepte de alerte meteorologice, transmite Agerpres. 

Autoritățile din nordul Chinei au depus eforturi intense pentru a asigura căldura în locuințele rezidenților, crescând producția de energie și importurile de cărbune, a raportat presa de stat chineză.

Compania de stat pentru electricitate din China a anunțat duminică "un echilibru foarte strâns" între furnizarea de energie și cererea de energie, care se va manifesta din această iarnă și până în primăvara anului viitor.

O mare parte din țară - inclusiv regiunea nord-estică - a fost afectată de întreruperi ale alimentării cu energie electrică începând din luna mai, întrucât prețurile în creștere și rezervele scăzute de cărbune au dus la o limitare a activității centralelor electrice.

În orașul Shenyang, afectat de ninsori abundente, autoritățile locale au cerut magazinelor alimentare și comercianților din piețe să scadă prețurile la anumite legume și să își crească stocurile de produse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău