Furtuni violente în Italia - Veneția, vizată de o nouă alertă de inundații

  • 22 Decembrie 2019 15:48
 Furtuni violente în Italia - Veneția, vizată de o nouă alertă de inundații

Veneția se afla duminică sub alertă de inundații, în timp ce furtuni violente, vânturi puternice și alunecări de teren continuă să afecteze regiuni întinse din Italia, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Orașul Veneția era vizat duminică dimineața de un nou fenomen de "aqua alta" (maree înaltă), cu un maximum de 120 de centimetri peste nivelul mediu al mării înregistrat la ora 10:00 (09:00 GMT), departe totuși de recordul istoric de 187 de centimetri (cel mai ridicat nivel de după 1966) înregistrat pe 12 noiembrie și care a devastat orașul.

Atunci, principalele atracții ale Veneției, Piața San Marco, cel mai jos punct din Cetatea Dogilor, și bazilica sa, au fost extrem de afectate. Pavajul pieței a fost deteriorat și trebuie înlocuit, a anunțat ziarul local La Nuova Venezia.

Inundațiile au speriat de asemenea turiștii. Vineri, Asociația Hotelierilor din Veneția a anunțat un număr record de anulări ale rezervărilor și a insistat că orașul poate fi vizitat în siguranță.

În Italia, au fost raportate sâmbătă trei decese legate de condițiile meteorologice.

În regiunea Friuli-Veneția Giulia, nord-estul Italiei, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a fost luată de ape pe un drum inundat care era închis traficului.

În Firenzuola, lângă Florența, un bărbat a murit după ce a căzut într-un râu cu motocicleta. Trupul său a fost găsit la câțiva kilometri distanță de locul accidentului.

În Napoli, un bărbat a murit după ce a fost lovit de un copac care s-a prăbușit din cauza vânturilor violente.

Pe coasta Amalfi, un hotel din satul Cetara, în care se aflau 200 de persoane care participau la o petrecere de nuntă, a rămas izolat după o alunecare de teren. Pompierii au intervenit sâmbătă seara pentru a debloca drumul.

Site-ul IlMeteo.it a anunțat pentru duminică vânturi puternice de până la 150 de kilometri pe oră și furtuni în regiunile Sardinia, Lazio, Campania și Calabria.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău