Furtună violentă de iarnă în SUA. Mii de zboruri anulate sau amânate

  • 13 Februarie 2019 09:41
Furtună violentă de iarnă în SUA. Mii de zboruri anulate sau amânate

Peste 2.500 de zboruri către și dinspre Statele Unite au fost anulate marți, după ce o puternică furtună de iarnă s-a abătut asupra nord-estului țării și a regiunii Midwest, a informat un site de urmărire a zborurilor, citat de DPA.

Potrivit Flightaware.com, 2.512 zboruri au fost anulate și 5.186 amânate, dintre care câteva sute pe aeroporturile din New York și pe Chicago O'Hare International.

"O furtună de iarnă majoră afectează nord-estul și regiunea Midwest, aducând cu ea căderi masive de zăpadă și suficientă ploaie pentru a genera o alertă de viituri pentru sudul Munților Apalași", a indicat marți seara Serviciul National de Meteorologie.

"O altă furtună va afecta centrul Statelor Unite și va aduce o nouă rundă de precipitații de iarnă (...) asupra unei mari părți a Upper Midwest, a Marilor Lacuri și a regiunilor din nord-est joi și în zilele care urmează", a adăugat Serviciul.

Actuala furtună a început să perturbe traficul aerian luni, când 1.142 de zboruri au fost anulate și alte 5.828 au fost amânate.

Companiile aeriene se pregăteau marți pentru noi probleme cauzate de intemperii, anulând 286 din zborurile pentru ziua următoare până la ora 20:00 (01:00 GMT).

Cele mai importante companii aeriene au pus la dispoziția clienților un sistem flexibil de reprogramare a rezervărilor în cazul zborurilor amânate sau anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău