Furtuna tropicală Delta s-a transformat în uragan și amenință Mexicul înainte de a ajunge în Statele Unite

  • 06 Octombrie 2020 10:50
Furtuna tropicală Delta s-a transformat în uragan și amenință Mexicul înainte de a ajunge în Statele Unite

Furtuna tropicală Delta s-a transformat în uragan luni în Marea Caraibilor și se va intensifica în timp ce va trece peste partea mexicană a peninsulei Yucatan marți, înainte de a ajunge în sudul Statelor Unite în această săptămână, au informat meteorologii americani, citați de AFP, preluat de Agerpres.

Delta se îndreaptă spre coastele americane din Golful Mexic cu o viteză de 11 km/oră, a informat Centrul Național pentru Uragane (NHC), de la sediul său din Miami.

"Ne așteptăm la o nouă intensificare rapidă (marți) și prognozăm că Delta va deveni un uragan de intensitate mare pe măsură ce se apropie de peninsula Yucatan", a anunțat NHC marți, în buletinul său de la ora 12:00 GMT.

Uraganele puternice sunt cele care aparțin categoriilor 3-5, pe o scară de cinci trepte, însoțite de vânturi de peste 178 km/oră.

Vârful nordic al peninsulei Yucatan este vizat de această prognoză, a precizat NHC, ceaa ce înseamnă că regiunea se va confrunta cu condiții meteorologice periculoase în următoarele 36 de ore.

Dacă va urma traseul prevăzut, "ochiul" uraganului este așteptat să se apropie de nord-estul Peninsulei Yucatan în noaptea de marți spre miercuri și să ajungă în Golful Mexic miercuri dimineață.

Fără obstacole care să îl încetinească, uraganul va ajunge între joi seară și vineri dimineață în sudul Statelor Unite, într-un punct încă nedeterminat din Texas, Louisiana, Mississippi sau Alabama.

Delta este cea de-a 26-a furtună care a primit un nume într-un sezon de uragane neobișnuit de agitat în Oceanul Atlantic, în care s-au doborât mai multe recorduri, inclusiv cel privind epuizarea listei numelor prevăzute pentru cicloane. Acesta este motivul pentru care meteorologii au început să le identifice cu ajutorul alfabetului grecesc. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău