Furtună în SUA: Peste 5.700 de curse aeriene au fost anulate

  • 24 Decembrie 2022 10:55
Furtună în SUA: Peste 5.700 de curse aeriene au fost anulate

Secretarul american pentru Transporturi, Pete Buttigieg, a declarat că întregul sistem de transport aerian 'operează sub o presiune enormă' din cauza a două furtuni hibernale diferite și a vântului puternic ce afectează aeroporturile din întreaga țară. Conform lui Buttigieg, aproximativ 10% din zboruri au fost anulate în cursul zilei de joi.

Numărul curselor aeriene anulate vineri din cauza puternicei furtuni hibernale care lovește Statele Unite ale Americii a depășit 5.700, paralizând activitatea pe aeroporturi și afectând zeci de mii de pasageri care încearcă să ajungă acasă de Crăciun, transmite sâmbătă Agerpres.

Joi au fost înregistrate aproape 2.700 de zboruri anulate, iar alte 1.000 de curse au fost anulate pentru ziua de sâmbătă, conform site-ului specializat în monitorizarea zborurilor FlightAware.

Compania de căi ferate Amtrak a anulat zeci de trenuri de pasageri.

Deplasarea pe autostrăzile din regiunile de centru și de vest ale SUA se desfășoară în condiții de iarnă grea, fiind afectată atât de căderile de zăpadă cât și de frecventele accidente. Autoritățile din Indiana, Michigan, New York și Ohio le-au solicitat șoferilor să evite călătoriile neesențiale.

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a impus o serie de măsuri de degivrare suplimentară a avioanelor pe mai multe aeroporturi.

Alte 10.400 de curse aeriene au suferit vineri întârzieri, printre care peste 40% dintre cursele operate de companiile American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines și Southwest Airlines. În cursul zilei de joi au fost înregistrate 11.300 de întârzieri ale unor curse aeriene.

Compania Southwest Airlines a anulat vineri 1.238 de zboruri, adică 29% dintre cursele programate, în timp ce Alaska Airlines a anulat 507, adică 64% dintre cursele pe care le avea programate.

Pe Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma au fost anulate vineri 357 de zboruri, adică 63% dintre cursele care plecau de acolo. De asemenea, aproape jumătate dintre plecările de pe aeroportul Detroit Metro au fost anulate, 70% dintre plecările de pe aeroportul din Portland, 38% dintre cursele de pe aeroportul LaGuardia din New York, 29% dintre plecările de pe Chicago O'Hare și respectiv 27% dintre plecările de pe aeroportul din Boston.

La Chicago s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, de până la -31 de grade Celsius, efectul de frig fiind accentuat și de vântul care bate cu putere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău