Furtună de zăpadă pe coasta estică a Canadei. Armata a fost mobilizată la operațiunile de dezăpezire

  • 20 Ianuarie 2020 11:03
Furtună de zăpadă  pe coasta estică a Canadei. Armata a fost mobilizată la operațiunile de dezăpezire

Armata canadiană a decis să trimită un număr de 150 - 200 de militari în Newfoundland și Labrador pentru a asista această provincie de pe coasta estică a Canadei în eforturile de recuperare în urma unei violente furtuni care a adus o cantitate excepțională de zăpadă, a anunțat duminică Ministrul Apărării, Harjit Sajjan, citat de AFP.

Militarii erau așteptați duminică seară să participe la operațiunile de curățare și dezăpezire.

Peste 70 de centimetri de zăpadă au căzut în 24 de ore în capitala provinciei, St. John's. Zăpada și movilele formate de vânturile care au suflat cu peste 100 de kilometri pe oră au blocat străzile și drumurile principale, au îngropat mașini și mai multe case.

Numărul de soldați mobilizați, din armata activă și din rezervă, ar putea ajunge la 250 sau 300 în zilele următoare, în funcție de necesități, a completat ministrul.

Armata canadiană va furniza, de asemenea, două avioane Hercules și două elicoptere Griffon, a precizat el în timpul unei conferințe de presă organizate în marja unui seminar guvernamental la Winnipeg, Manitoba.

Se preconizează că operațiunile de deszăpezire vor fi lungi și posibil afectate de ninsorile ulterioare, în condițiile în care serviciile meteorologice canadiene au prognozat duminică la sfârșitul după-amiezii ninsori de 10-15 centimetri în următoarele ore, AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău