Furtună de zăpadă în SUA | O persoană a murit; întreruperi ale curentului electric

  • 08 Ianuarie 2017 11:00
Furtună de zăpadă în SUA | O persoană a murit; întreruperi ale curentului electric

O furtună de zăpadă care afectează de sâmbătă estul SUA, din Alabama până la New York, a provocat moartea a cel puțin o persoană, a paralizat transportul în mai multe orașe și a întrerupt furnizarea curentului electric, scrie Agerpres.

Un șofer de camion a murit când mașina pe care o conducea a derapat pe un drum înzăpezit din Kentucky, iar autoritățile investighează și alte decese survenite în Georgia, Oregon și Maine din cauza condițiilor meteorologice.

Carolina de Nord se află în stare de urgență după trecerea acestei furtuni care a lăsat 18.000 de case fără curent și a produs peste 260 de accidente de trafic în această regiune. Pe aeroporturile din Raleigh și Charlotte, care operează limitat, au fost anulate peste 120 de zboruri și sunt înregistrate întârzieri.

Unele orașe din centrul statului, precum Greensboro, Winston-Salem și High Point, s-au trezit dimineața cu un strat de zăpadă de 20 de centimetri în timp ce în alte orașe ca Mebane, din comitatul Alamance, zăpada depășește 25 de centimetri.

Guvernatorul din Carolina de Nord, democratul Roy Cooper, a cerut populației să rămână în case și să nu folosească șoselele acoperite cu un strat de gheață. Aproximativ 1.500 de mașini de deszăpezire lucrează pentru a curăța drumurile și autostrăzile interstatale.

Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA), furtuna va lăsa în urmă mari cantități de zăpadă în numeroase state de pe coasta de est a țării. Guvernatorii statelor Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia și Alabama au declarat stare de urgență în fața venirii furtunii care se va prelungi până duminică.

Orașul New York și localitățile învecinate sunt de asemenea afectate de această furtună, unde se așteaptă acumularea unui strat de zăpadă de 15 centimetri.

Autoritățile au avertizat că în cursul acestui sfârșit de săptămână drumurile interstatale vor continua să rămână un pericol, ca urmare a temperaturilor scăzute ce vor împiedica ca stratul de gheață și de zăpadă să se topească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău