Furnizorii de energie electrică pot aștepta modificarea tarifelor până în martie, ministru

  • 11 Ianuarie 2022 12:34
Furnizorii de energie electrică pot aștepta modificarea tarifelor până în martie, ministru

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, este de părere că furnizorii de energie electrică pot aștepta modificarea tarifelor până în luna martie, pentru a trece de noua achiziție de energie electrică. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Premier Energy a depus la ANRE un demers prin care cere majorarea tarifului de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei /kWh, transmite IPN.

Andrei Spînu a declarat, într-o conferință de presă, că a discutat cu reprezentanții companiei, în decembrie, despre devierile negative care se acumulează. „Trebuie să spunem că până în luna decembrie, Premier Energy a avut devieri pozitive în tarif”, a notat vicepremierul. În opinia sa, era nevoie să se aștepte până în luna martie, pentru a trece de noua achiziție de energie electrică, și atunci să se meargă cu modificarea tarifului, ținând cont prețul de achiziție pentru anul viitor.

 

Ministrul a mai spus că Guvernul a aflat despre solicitarea de majorare a tarifului luni, de la ANRE. Acum, este în așteptarea hotărârii Agenției, care urmează să examinează demersul furnizorului, iar în funcție de aceasta, vor fi decise acțiunile ulterioare.

Compania Premier Energy a depus o solicitare la ANRE prin care cere creșterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei /kWh. În cazul în care ANRE va da curs demersului depus de furnizor, curentul electric se va scumpi din 1 februarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău