Furie pe front și neliniște acasă pentru soldații ruși și rudele lor, în timp ce mobilizarea lui Putin se împotmolește în probleme

  • 18 Noiembrie 2022 12:48
Furie pe front și neliniște acasă pentru soldații ruși și rudele lor, în timp ce mobilizarea lui Putin se împotmolește în probleme

Prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial poate fi finalizată, dar desfășurarea a mii de soldați pe câmpurile de luptă din Ucraina generează disensiuni și proteste pe front – și acasă, relatează CNN.

În condițiile în care guvernul rus se laudă că cel puțin 50.000 de soldați recrutați recent se află acum în Ucraina, apare o listă lungă de plângeri: Lipsa de conducere din partea ofițerilor de rang mediu, tactici care duc la pierderi grele, pregătire inexistentă, plăți promise și neprimite, scrie G4Media.

Există, de asemenea, dificultăți logistice, după cum au raportat soldații, familiile lor și bloggerii militari ruși: Uniforme insuficiente, hrană proastă, lipsă de provizii medicale.

Și mai există probleme de disciplină, unele familii plângându-se că oamenii lor sunt acuzați de dezertare și sunt ținuți în subsoluri din teritoriul ucrainean ocupat.

Canalul de Telegram Astra – un proiect al jurnaliștilor ruși independenți – a raportat că 300 de ruși mobilizați sunt ținuți într-un subsol din Zaitsevo, în regiunea Luhansk, pentru că au refuzat să se întoarcă pe linia frontului, citându-și rudele.

O femeie a declarat că soțul ei i-a spus: „În mod constant sunt aduși oameni noi. Ei se află într-un subsol mare din Casa de Cultură din Zaitsevo. Îi hrănesc o dată pe zi: o rație uscată care se împarte între 5-6 persoane. Îi amenință în mod constant”.

Astra a raportat că are numele a 42 de persoane dintre cele reținute. De asemenea, a citat rude în identificarea a șapte subsoluri sau centre de detenție în Luhansk și Donețk pentru soldați.

Canalul a citat soția unui soldat reținut, care a spus: „Soțul meu și alte 80 de persoane stau în subsol; au fost dezbrăcați pentru a li se confisca telefoanele, dar o persoană, din fericire, a ascuns telefonul.”

Astra a declarat că bărbații au fost arestați după ce s-au retras din orașul Lyman și apoi au refuzat să se întoarcă în linia de foc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău