Funeralii de stat pentru fostul șef al Parlamentului European David Sassoli

  • 14 Ianuarie 2022 12:39
Funeralii de stat pentru fostul șef al Parlamentului European David Sassoli

La Roma au loc astăzi funeralii de stat pentru fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, care a încetat din viață la începutul săptămânii. La ceremonii sunt așteptați și președinții Consiliului și Comisiei Europene, Charles Michel și Ursula von der Leyen. Ieri italienii au avut ocazia să își ia rămas bun de la fostul politician și jurnalist.

Pentru un ultim omagiu au trecut prin fața sicriului cu trupul neînsuflețit al lui David Sassoli, depus la Campidoglio, în Primăria Romei, toți liderii politici importanți ai Italiei, începând cu președintele Republicii, Sergio Mattarella, urmat de premierul Mario Draghi, dar și jurnaliști, foști colegi de la televiziunea publică RAI, ca Bruno Vespa, precum și simpli cetățeni, care au așteptat chiar și câte două ore la coadă.

"Ne vom aminti întotdeauna de această persoană, care a oferit atât de mult țării noastre, o persoană care a știut să ne reprezinte cu succes și în Europa. Îmi amintesc de el de când era jurnalist, în fiecare seară îl urmăream, deoarece ne transmitea tuturor o formă de bunătate, de finețe, ceea ce lipsește în prezent".

Italia îl va onora pe David Sassoli cu funeralii de stat în urma unei propuneri venite din partea premierului Mario Draghi. Ceremonia va avea loc de la ora locală 12:00 la Catedrala Santa Maria degli Angeli din Roma. David Sassoli, care se afla internat de două săptămâni la Centru Oncologic din Aviano, Pordenone, în nordul peninsulei, a murit la vârsta de 65 de ani, practic, cu câteva zile înainte de a-și încheie mandatul de președinte al Parlamentului European.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău