Funcționarii vamali și reprezentanții Programul MISRA, în vizite de lucru la punctele de trecere a frontierei. Ce studiu au elaborat

  • 26 Iulie 2022 10:41
Funcționarii vamali și reprezentanții Programul MISRA, în vizite de lucru la punctele de trecere a frontierei. Ce studiu au elaborat

În perioada 20-22 iulie curent, Serviciul Vamal a găzduit echipa Programului USAID, Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), scopul căreia a fost vizitarea punctelor de trecere a frontierei, în contextul elaborării de către MISRA a unui studiu de maximă actualitate. Studiul în cauză urmează să ofere o imagine de ansamblu asupra impactului războiului din Ucraina asupra sectorului de transport și logistică al Republicii Moldova și asupra activității comerciale internaționale.

Astfel, în perioada de referință funcționarii vamali, în comun cu reprezentanții MISRA, au vizitat mai multe puncte de trecere a frontierei (PTF) atât pe segmentul moldo-român, cât și pe cel moldo-ucrainean, printre care: PTF Leușeni-Albița, PTF Giurgiulești-Galați, PTF PIL Giurgiulești, PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, precum și viitorul punct de trecere a frontierei Leova-Bumbăta. 
Este de menționat faptul că în studiul propus este planificată dezvoltarea unei viziuni clare a perspectivelor comerciale internaționale ale Moldovei și a provocărilor actuale în domeniul transportului și logisticii. 

În acest context, studiul va include sprijinul propus de către Programul MISRA pe termen scurt pentru a ajuta Republica Moldova să răspundă provocărilor generate de criza regională, inclusiv celor legate de sectoarele cu potențial înalt și rute de transport, care ar putea beneficia de sprijin sau alte câștiguri rapide legate de îmbunătățiri în domeniul transportului și logisticii.

De asemenea, vor fi formulate recomandări pentru acțiuni pe termen lung, inclusiv în domenii care necesită o analiză mai profundă și expertiză tehnică de specialitate (studii de fezabilitate pentru consolidarea modurilor de transport sau asistență tehnică, etc).

Vizitele de lucru în teritoriu au fost organizate în contextul celor convenite în cadrul ședinței de lucru între conducerea Serviciului Vamal și reprezentanții MISRA. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău