Funcționarii publici vor frecventa cursuri de dezvoltare profesională

  • 03 August 2016 18:42
Funcționarii publici vor frecventa cursuri de dezvoltare profesională

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, Programul de instruire a funcționarilor publici pentru anii 2016-2020, transmite IPN.

În următorii cinci ani, cursurile de instruire pe termen scurt la care vor participa funcționarii publici vor avea ca scop dezvoltarea competențelor și atitudinii profesionale necesare pentru exercitarea funcției publice.

Totodată, funcționarii își vor dezvolta capacitățile de elaborare a documentelor de politici publice și planificare strategică, își vor îmbunătăți nivelul de cunoaștere a limbilor străine și își vor consolida abilitățile de conducere.

Dezvoltarea abilităților funcționarilor de stat face parte din procesul de reformă a autorităților administrației publice. Programul a fost elaborat de către Cancelaria de Stat în comun cu experții proiectului Twinning „Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene” și va fi sprijinit financiar din bugetul de stat și de partenerii de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău