Funcționarii publici ar putea completa lista beneficiarilor de locuințe sociale

  • 20 Septembrie 2017 19:28
Funcționarii publici ar putea completa lista beneficiarilor de locuințe sociale

Funcționarii publici ar putea completa lista categoriilor de populație beneficiare de locuințe sociale. Discuții în acest sens au fost purtate în cadrul Comitetului de supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va solicita Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru a iniția faza a III-a de construcție a locuințelor pentru persoanele cu venituri mici în Republica Moldova. „Vom propune Băncii ca și condiție prioritară pentru potențialii beneficiari să constituie venitul acestora, fără limita de vârsta sau funcția deținută pentru că datele statistice arată că salariații din sfera bugetară pot fi incluși în categoria beneficiarilor”, a subliniat ministrul Vasile Bâtca.

În Republica Moldova locuințele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă Guvernului Republicii Moldova un împrumut pe un termen de până la douăzeci de ani. Costul total al proiectului în faza a II-a constituie  20,4 milioane de euro, inclusiv aportul Republicii Moldova de circa șapte milioane de euro.

Beneficiari de locuințe sociale sunt: familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanele cu dizabilități etc. Locuințe sociale nu pot solicita familiile în care unul din membri dispune de teren destinat construcției sau de o locuință, sau a beneficiat de credit preferențial din partea statului pentru procurarea unei case.

Apartamentele oferite sunt fi finisate la „cheie”, dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sistemul de încălzire autonom cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare din MDF, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat.

Până la sfârșitul anului 2018, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău