Funcționarii de la Primăria Chișinău rămân fără prime salariale. Consilierii municipali au blocat inițiativa

  • 26 Iulie 2017 17:55
Funcționarii de la Primăria Chișinău rămân fără prime salariale. Consilierii municipali au blocat inițiativa

Angajații Primăriei Capitalei rămân fără prime salariale. În cadrul proiectului de decizie privind rectificarea bugetului municipal pentru anul 2017, au fost solicitate mijloace financiare pentru acordarea primelor în sumă de trei salarii minime pentru funcționari, dar propunerea a fost respinsă de consilierii municipali.

Susținătorii ideii au argumentat această solicitare prin faptul că salariul funcționarilor este foarte mic, dar aceștia au copii pe care trebuie să-i pregătească pentru noul an școlar, fapt ce necesită cheltuieli semnificative pentru familie, relatează Realitatea.md

Consilierii care s-au opus inițiativei a declarat că nu sunt contra faptului ca funcționarii să fie motivați financiar pentru munca pe care o fac, însă angajații Primăriei nu merită acest lucru, în opinia unor aleșilor municipali. 

Proiectul privind rectificarea bugetului municipal pentru 2017 a fost aprobat în CMC. Acesta prevede alocări suplimentare pentru lucrările care s-au făcut la Țânțăreni, acordarea de compensații categoriilor defavorizate de locuitori ai capitalei în contextul majorării tarifului la serviciul de evacuare a deșeurilor menajere, procurarea unui tocător, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău