Funcționarii care se vor implica în timpul muncii în campania electorală riscă să fie demiși

  • 07 Octombrie 2019 16:28
Funcționarii care se vor implica în timpul muncii în campania electorală riscă să fie demiși

Guvernul nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul orelor de muncă. De asemenea, executivul nu va admite utilizarea resurselor administrative în această campanie. Potrivit secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, orice abatere va fi prompt investigată și sancționată conform legii. În cazul în care se vor confirma abuzuri, vor urma demiteri, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Andrei Spînu a menționat că recent a parvenit o sesizare referitor la două cazuri. Într-un caz se menționează că o agenție de stat din raionul Orhei utilizează baza de date de contact a beneficiarilor pentru a apela și a îndemna să voteze un concurent electoral. Suplimentar, au fost recepționate informații precum că ÎS „Poșta Moldovei” distribuie abonaților, împreună cu reviste, și materiale electorale. Potrivit secretarului de stat, cazurile sunt investigate, iar deciziile vor fi luate în scurt timp.

Andrei Spînu a mai spus că a solicitat autorităților administrației publice ca toate întâlnirile electorale să aibă loc în afara orelor de muncă, iar participarea la ele să fie  benevolă.

Prezent la conferință, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Ianuș Erhan, a declarat că în această perioadă va avea loc instruirea angajaților MAI cu privire la responsabilitățile din perioada electorală și în ziua alegerilor, modificările recente la Codul Electoral, constatarea contravențiilor etc. Potrivit lui, la nivelul MAI anterior a fost semnat un ordin cu privire la asigurarea ordinii de drept în perioada electorală. Polițiștii sunt instruiți cum să reacționeze la incidente sau evenimente ce pot afecta buna desfășurare a scrutinului.

Pe 20 octombrie 2019 urmează să se desfășoare alegeri locale generale, dar și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale: nr.17, 33, 48 și 50.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău