Funcționari ai ANSA și agenți economici din nordul R. Moldova, cercetați de CNA pentru acte de corupție

  • 26 Ianuarie 14:22
Funcționari ai ANSA și agenți economici din nordul R. Moldova, cercetați de CNA pentru acte de corupție

Doi funcționari din cadrul Direcției Teritoriale Siguranța Alimentelor Bălți a Agenției Naționale Siguranța Alimentelor (ANSA), dar și doi agenți economici, sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul mai multor cauze penale pe fapte de corupere pasivă și activă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi extorcat bani de la agenți economici pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare și alte acte de conformitate pentru comercializarea produselor alimentare.

Potrivit datelor anchetei, doi angajați ai DTSA Bălți ar fi pretins, acceptat și primit de la diferite persoane fizice și agenți economici sume de bani și produse alimentare, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare, autorizații de funcționare și certificate de înregistrare pentru siguranța alimentelor. De asemenea, ei ar fi pretins mită și pentru efectuarea expertizelor sanitar-veterinare, controalelor, eliberarea pașapoartelor pentru animalele de companie, fără a efectua verificările necesare.

Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au operat astăzi 15 percheziții la domiciliile, automobile și în birourile de serviciu ale suspecților. Patru persoane, între care doi agenți economici și doi funcționari din cadrul ANSA Bălți, sunt cercetate, în stare de libertate, pentru corupere pasivă și activă. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală de până la 400 000 de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice de la 7 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,36 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău