Funcția de premier nu îi aparține PDM ca să o ofere cuiva, declară deputatul blocului ACUM Igor Munteanu

  • 16 Martie 2019 08:50
Funcția de premier nu îi aparține PDM ca să o ofere cuiva, declară deputatul blocului ACUM Igor Munteanu

Deputatul ales din partea blocului ACUM Igor Munteanu afirmă că funcția de premier nu îi aparține PDM ca să o ofere cuiva și că în spațiul public este creată intenționat impresia falsă că blocul se izolează de procesul politic din țară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău, transmite IPN.

Igor Munteanu a calificat îndemnurile la discuții lansate de Partidul Democrat și posibilitatea de oferi blocului ACUM funcția de premier drept „mere otrăvite” și spune că această funcție nu aparține PDM ca să o poată „oferi”.

„Nu aparține lui această funcție, nimic nu-i aparține Partidului Democrat ca să ofere ceva” a subliniat parlamentarul.

Totodată, deputatul ales spune că în spațiul public a fost intenționat creată o imagine falsă că blocul ACUM ar refuza orice ofertă, ar fi iresponsabil, s-ar fi izolat de procesul politic.

„Noi suntem principiali, avem niște principii și direcții de acțiune în Parlamentul Republicii Moldova și nu ne vom abate de la ele. Nu ne interesează pozițiile și funcțiile”, spune el.

Potrivit lui Igor Munteanu, scenariile care au fost anunțate nu fac nimic altceva decât să crească gradul de neîncredere față de aceste oferte care pot fi numite „mere otravite”. Este foarte greu de spus cu ce se vor termina aceste scenarii”.

Totodată, Igor Munteanu consideră că scenariul vehiculat al alegerilor anticipate, împreună cu alegerile locale ar fi „o soluție proastă pentru toți. Aceasta pentru că electoratul este obosit de campania precedentă și pentru că ar crea multă confuzie”.

Referitor la poziția blocului ACUM în Parlament, Igor Munteanu a spus că „lucrurile merg spre formarea a doua fracțiuni”: cea a Partidului Acțiune și Solidaritate și cea a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, iar deputații aleși pe lista blocului care vin din societatea civilă vor trebui să alegă cărei dintre cele două fracțiuni se alătură.  

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare, afirmând că formațiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. ACUM a refuzat și ce-a de-a doua invitație a PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău